januari 19, 2004

Pulsmätare införskaffad

Ända sedan hösten har vi funderat på att skaffa en pulsmätare för att lättare kunna öva enligt träningsprogrammen. Nu när vi temporärt bytte gren till spinning blev vi så nyfikna att vi bestämde oss för att inhandla en pulsklocka. Polars sidor på nätet är lite jobbiga eftersom dom hittat på kufiska namn åt en massa funktioner, men förklarat dem lite väl kort. Efter att i stället ha läst ett par artiklar och talat med två bra försäljare beslöt vi oss för en Polar M61 (norm. 165€).

Valet var allt annat än lätt. S-serien, som är för "elitmotionärer och tävlingsidrottare" (enligt Polars svenska sidor), har en hel del nyttiga funktioner, men tyvärr kostar den billigaste S-modellen med bakgrundsbelysning ca 200€. Eftersom vi ofta joggar på kvällen är det helt onödigt att köpa en klocka utan belysning. M61 har dessutom två fördelar jämfört med S-modellerna: den kan hålla reda på två personers information och sändarbältet är betydligt bekvämare (elektroddynorna sitter fast i textildelen och plastdelen är bara 6 cm bred).

Nu blir det intressant att leka med apparaten och se hur lämplig intensitet man hittils använt. I morgon ska jag ta reda på hur tungt spinning egentligen är...

Posted by peter at januari 19, 2004 07:37 EM