januari 18, 2004

Nya planer

Jaha, nu blev vi tvungna att tänka igenom hela vårt maratonprojekt på nytt. Vi hade båda kommit igång efter jul- och nyårspausen och först fick Annika värk i hälen och sedan blev mitt skenben så ont att jag inte kunde springa. I början av veckan besökte vi båda våra läkare och fick höra att Annika har hälsporre (inflammation i hälen) och jag har en liten fraktur i båda skenbenen.

Det är lite tråkigt att ivrigt tränande bara resulterar i skador. Speciellt när vi ändå har tränat mycket försiktigt. Men sportare brukar visst vara skadade, så vi får väl vänja oss. Att bli frisk kan ta en månad, men det kan också dröja två eller tre månader. Samtidigt tänker vi fortsätta träna lika mycket som förut fast vi inte får jogga. I stället blir det spinning (Motivus-gymet kallar det nuförtiden för Tomahawk Indoor cycling), rodd och simning.

Den senaste veckan har vi alltså börjat träna, främst cyckling. Simning är i princip också helt roligt, men man ska ha ett ganska bra tålamod för att orka köa i bassängen när alla långsamma simmare lugnt flyter omkring. Ifall vi ska följa vårt träningsprogram (utan att löpa, alltså) är det enda svåra att göra ett långpass. Ett par timmars cykling inomhus kan lätt bli lite tråkigt.

Att löpa ett maratonlopp är fortfarande vårt mål. Vi hade tänkt försöka i Stockholm den femte juni, men nu är det lite osäkert. Blir det inte av i juni blir det lite senare. Ingen orsak att ge upp, alltså.

Posted by peter at januari 18, 2004 09:40 EM