januari 04, 2004

Ny start

Efter förkylning, feber och två helger har jag igen fortsatt träna. Före julen började jag följa Stockholm Marathons 4-timmars träningsprogram (se tidigare inlägg). Första veckan gick mycket bra. Målet var 3 pass/20 km och jag joggade också tre gånger (ca 23 km). Dessutom gick jag på gym en gång. Sedan blev jag sjuk och missade två träningsveckor.

Enligt träningsprogrammet gäller det bara att hoppa på igen när man känner sig frisk och det gjorde jag på nyårsafton. Veckans mål var 4 pass/38 km, men eftersom jag började på onsdag hann jag bara med 3 rundor (ca 26 km). Idag sprang mitt första s.k. långpass. Den här veckan var långpasset 14 km och härefter ökar sträckan nästan varje vecka.

Det var riktigt roligt att lugnt jogga ca 1h 30 min. Enligt några maratonartiklar ska dom långa passen vara så långsamma att man kan prata utan att bli andfådd. Jag försökte springa långsamt och fundera vilken fart som skulle vara lämpligast. Jag försökte också prata för mig själv för att se om jag blev anfådd, men det var lite tråkigt. Det är liksom svårt att hitta på nåt att säga när man är ensam. Så ifall nån varit ute i Helsingfors-skogarna och hört Runebergs Vårt Land (den första dikten jag kom på), så vet ni att det bara var ett vetenskapligt test.

Posted by peter at januari 4, 2004 11:22 EM