Om försäljare som inte vill sälja

| No Comments

Jag blir alltid lika överraskad då jag stöter på försäljare som inte vill sälja. Alltså gör en hel del, men inte det enda de borde göra. I teorin kan det ibland finnas goda orsaker, som att försäljaren skulle inse att hans tjänst inte ger kunden tillräckligt mervärde jämfört med andra alternativ, men det är sällsynt.

Nu när vi har både sålt lägenhet och försökt hitta ny bostad har jag märkt att det finns överraskande många bostadsförmedlare som inte är intresserade av att sälja sina tjänster. Och varför skulle man behöva sälja - det är väl arbetsgivaren som betalar lönen?

Första exemplet var när vi planerade att sälja bostaden. Det första steget är naturligtvis att be en förmedlare värdera bostaden och ge offert om förmedlingstjänster. När vi frågade en anonym (orange) kedja om de skulle vilja besökas oss för värdering och offert var svaret:

"I princip kan vi nog. Men är ni nu helt säkra att ni redan tänker sälja? Att vi inte kommer helt i onödan alltså?" Deras tjänster köpte vi alltså inte. Om en potentiell kund ber om tjänster och man inte vill sälja, så skulle det vara oartigt av oss att störa deras viktiga arbete.

Samma förmedlarkedja visade senare att det här inte var ett undantag i servicenivån, utan en helt konsekvent linje. När vi tänkte anmäla vårt intresse för att köpa bostäder av dem, svarade dom att de nog kan ta våra kontaktuppgifter, men att de primärt bara meddelar om nya bostäder till sina egna kunder. Hur nån överhuvudtaget har lyckats bli kund hos dem vet jag inte!

Det senaste exemplet var en liten radhuslägenhet som vi bekantade oss med för en månad sedan. Vi granskade bostaden längre än alla andra spekulater och kände oss relativt intresserade, fast det inte var en riktigt idealisk bostad. Damen, vars uppgift var att sälja, bestämde sig tydligen för att inte fråga om varken vårt intresse eller våra kontaktuppgifter (nåt hennes konkurrenter brukar göra nästan direkt när man stiger in). I stället fick jag gå fram till henne och förklara att vi är relativt intresserade och ska fundera på saken. Eftersom hon inte ides fråga vem vi är fick jag ge henne mitt visitkort.

Ett par dagar senare kände vi oss ännu relativt intresserade och eftersom förmedlaren inte hade kontaktat oss ringde jag henne för att fråga några detaljer. Jag meddelade att det nog låter intressant och vi nu ska fundera på allvar. Damen svarade på mina frågor, men föreslog inget konkret. Typ offert. Fast även en trögare försäljare kunde ha tolkat det här som som en svag köpsignal.

Efter det här samtalet ringde hon aldrig tillbaka.

Hela veckan tyckte vi att lägenheten var ett ganska bra alternativ och en riktig försäljare kunde troligen mycket enkelt ha övertalat oss att ge bud på lägenhten. Och vi kunde kanske ha köpt den. Medan tiden gick och vi långsamt funderade på saken kom vi långsamt att inse att läget eller miljön kanske ändå inte är lämpligt för oss. Så nu är det för sent. Vi är nöjda att vi inte köpt något.

Och bostaden. Den är fortfarande osåld. Undrar varför.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Peter published on december 20, 2009 11:28 FM.

Studie i jularkitektur was the previous entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.