En sockersöt jul

| No Comments

Nu är det bara några möten och ett par hundra mejl kvar före det är jul. För de flesta betyder det att man få frossa i julmat. För mig betyder det att jag äntligen får frossa i sötsaker. Kakor, kex, choklad: allt duger!

Orsaken är alltså att jag sedan januari 2008 låtit bli att äta söta eller sockrade rätter. Enda undantaget är semestrarna. Då tillåter jag mig vad som helst. Och när man har längtat efter sötsaker i 4 månader, så äter jag möjligast mycket sött. Det fina är dessutom att kroppen efter en veckas orgie i socker faktiskt blir som en övermättad lösning och det känns helt skönt att efter julen igen sluta med det där destruktiva ämnet.

Hur som helst har sockerfriheten varit ett bra besult. Jag mår faktsikt avsevärt bättre när jag inte äter socker. Det är lättare att hålla blodsockret på en jämn nivå och jag blir inte lika trött och energilös som förr. Efter två veckors avhållsamhet avtar dessutom det där starka sötsuget som kan göra en galen när man går förbi chokladhyllorna i den lokala S-butiken.

Jag rekommenderar deifinitivt det här för andra som tycker att det blir för mycket socker. Det enda tråkiga är att sitta i middagsbordet och tack nej och i stället se på när vännerna äter chokladkaka.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Peter published on december 17, 2009 9:48 EM.

Misslyckat ledarskap was the previous entry in this blog.

Studie i jularkitektur is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.