Poddhysteri

| 4 Comments

I ett par dagars tid har jag smygtittat på de nya iPoddarna, speciellt iPod Touch. Det är sällan nån pryl eller manick har verkat lika tuff, häftig eller praktiskt som den här. När jag första gången såg demonstrationsvideon dräglade jag värre än min son (lyckligtvis är den här macBookens tangentbord välskyddat och tätt).

Det intressanta är att min nuvarande iPod Nano är helt tillräcklig och jag är hur nöjd som helst med den. Det är bara det att den här nya prylen verkar så otroligt smart. Det känns som om alla apparater borde fungera just så här. Vad är det Apple gör för att största delen av produkterna känns så smarta, snygga och tuffa? Eller är det bara vi ingenjörer som tänker så här?

4 Comments

Jag har redan länge misstänkt att Apple patenterat god smak, och därför är alla andra gerät-tillverkare tvungna att använda beige som den primära färgen på deras maskiner. Samt att själva formen också måste vara ful.

Inte bara beige - jag tänker på grunkan du nyligen bloggade om. Brun kan i princip vara helt OK, men ändå...

Vad Apple gör?

Reklam.

Du har så rätt, herr eller fru Motkultur. Dom gör reklam och dom gör det mycket bra (min åsikt). Dom lyckas skapa nya behov, men ännu viktigare är att dom lyckas skapa prat, skvaller och hysteri. De visar inte vad produkten är, utan till vilken übercoola grupp man kan känna sig tillhöra då man har deras produkter.

Någon kan säkert tycka att det här är fel att påverka oss på, men jag tycker att dom gör det förvånansvärt bra. Och än så länge har jag och säkert många andra gjort de slutliga köpbesluten utifrån mina behov och personliga smak. Om två annars identiska produkter fyller samma funktion, men den ena är snyggare och mer lättanvänd än den andra är mitt beslut lätt att fatta.

Intressant blogg ni har, förresten. Har inte sett den förut.

Leave a comment

About this Entry

This page contains a single entry by Peter published on september 8, 2007 10:27 FM.

Pappaliv was the previous entry in this blog.

Tekniska problem is the next entry in this blog.

Find recent content on the main index or look in the archives to find all content.